Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Hol helyezkednek el a csakrák és mi a jelentésük
  2014-01-06 14:10:41, hétfő
 
  A csakrákat jól ismerik Keleten, és egyre nagyobb teret hódítanak a nyugati világban is. Mivel mi, nyugatiak, eléggé eltávolodtunk gyökereinktől, a csakrák tudománya nincs benne a tanügyi programban, ehelyett olyan terhelt információknak leszünk birtokában, amiknek kevésbé vehetjük hasznát. A csakrák tudománya egy alternatív tudományág, amely közös gyökerekből ered más ősi gyógymódokkal, mint a tibeti Bön, a buddhista Vajrayana tantra, a kínai Qigong és az iszlám szufi.

A csakrák tölcsér alakú energiaörvények, amelyek a gerincvelő mentén helyezkednek el, a farok csonttól a fejtetőig. Gyűjtőpontok az energia adásában és fogadásában. Ábrázolásuknál tölcsért, kereket vagy virágot használnak. Ha virágként ábrázolják, a legalsó csakrát négy, a legutolsót pedig ezer szirommal ábrázolják. Hét fő csakra van. Amikor megtanulsz tudatában lenni csakráidnak, és aktiválni őket, érezheted az energia áramlását, így gyógyulhatsz és kapcsolatba kerülhetsz a világegyetemmel.

A hét fő csakra elhelyezkedése a testedben és jelentésük:

Gyökér csakra - a gerincoszlop alján helyezkedik el. A feladata a túlélés és a megalapozás, a földelés. A belső állapota a nyugalom és a stabilitás. Színe a vörös, bolygói a Föld és a Szaturnusz. Ásványai: gránát, rubin, ónix. Meditáció: én vagyok. Egyensúlyban tartása segít a fizikai egészség megőrzésében, a félelem kezelésében. Energiái: a Föld, földelés, összpontosítás, központosítás.

Szakrális csakra - az alhasban helyezkedik el, a genitáliák, nőknél a méh szintjén. Funkciója a vágy. Belső állapota az érzékiség. Színe a narancssárga. Égiteste a Hold. Ásványai: korall és karneol. Meditáció: én érzek. Egyensúlyban tartása a szexualitásban, fizikai erőnlét és a termékenységben fontos. Energiái: tűz, feltöltő.

Napfonat csakra - a köldök területén található. Funkciója az akarat. Belső állapota a jókedv, öröm, harag. Színe a sárga. Égiteste: a Mars és a Nap. Ásványai: borostyán. Meditáció: én cselekszem. Egyensúlya maga után vonja az érzelmi egyensúlyt, a feszültség megszűnését. Segít megérzésünk érvényesítésében is. Energiái: tűz, feltöltés, energia adás.

Szív csakra - a mellkas közepén helyezkedik el. Funkciója a szeretet. Belső állapota az együttérzés. Színe a zöld. Égiteste a Vénusz. Ásványkövei a rózsaszín és zöld színű kövek: olivin, rózsakvarc, malachit. Meditáció: én szeretek. Egyensúlya fontos a keringési rendszer egyensúlyában, a szív és csecsemőmirigy működésében. Ugyanakkor, érinti a spirituális értelemben a szeretet, együttérzés és egységélmény megélését. Energiái: víz, nyugalom, csillapítás, ellazítás.

Torok csakra - a torokban helyezkedik el. Feladata a kommunikáció, kreativitás. Belső állapota a gondolatok szimbólumokká alakítása. Színe a kék. Égiteste a Merkúr és a Neptun. Ásványi kövei a lazurit, sodalit. Meditáció: én beszélek, szólok. Egyensúlya fontos a kommunikációhoz és az agyi beszédközpont működéséhez. Energiái: víz, nyugalom, csillapítás, ellazítás.

Harmadik szem csakra - a homlokon, a szemöldök felett található. Feladata a látás, intuíció. A belső állapota: én tudom. A színe az indigó, bolygója a Jupiter. Ásványa a lolite. Meditáció: én látok. Egyensúlya szerepet játszik a pszichés egyensúly megtartásában és a tobozmirigy működésében. Energiái: levegő, meditáció, intuíció, gondolkodás.

Korona csakra - a fejtetőn helyezkedik el, feladata a megértés. Belső állapota a kegyelem. Színe az ibolya, bolygója az Uránusz. Ásványa az ametiszt. Meditáció: én értem. Egyensúlya az agyfunkciók vitalitását növeli, és szerepe van különböző képességek kifejlesztésében is. Energiái: levegő, meditáció, intuíció, gondolkodás.

Mi történik akkor, ha valaki aktiválja vagy egyensúlyba hozza a csakráit? Amellett, hogy jobb egészségnek örvend, különböző lelki, szellemi vagy spirituális élményekben lehet része. Ha már egy csakra aktiválva lett, szunnyadó idegi folyamatokat indít be az agyban. A korona csakra akkor aktiválódik, amikor már minden csakra nyitott és ezt hívják a Kundalini yogában a Kundalini ébredésének.

FORRÁS: FILANTROPIKUM.COM
 
 
0 komment , kategória:  Horoszkóp  
Címkék: érvényesítésében, kifejlesztésében, termékenységben, kommunikációhoz, energiaörvények, világegyetemmel, ábrázolásuknál, szexualitásban, információknak, elhelyezkedése, csecsemőmirigy, összpontosítás, beszédközpont, megtartásában, központosítás, gyógymódokkal, filantropikum, gyökereinktől, egyensúlyában, eltávolodtunk, szimbólumokká, gerincoszlop, egyensúlyban, gyógyulhatsz, gyűjtőpontok, narancssárga, kommunikáció, egységélmény, helyezkednek, folyamatokat, megőrzésében, élményekben, együttérzés, helyezkedik, egészségnek, aktiválódik, nyugati világban, csakrák tudománya, tanügyi programban, alternatív tudományág, buddhista Vajrayana, kínai Qigong, iszlám szufi, csakrák tölcsér, gerincvelő mentén, farok csonttól, energia adásában, legalsó csakrát, legutolsót pedig, energia áramlását, gerincoszlop alján, belső állapota,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Nehezen engedem  Facebookon kaptam Gizike bar...  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Facebookon kaptam  Ébredj  Paul David Tripp Április 25  Facebookon kaptam  A fenyő nem szép fa, (...)  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Álom  Facebookon kaptam  Ébredj  Ázzal aki csak szép  Semmit ne higgy el  A Gömb  Kellemes esti időtöltést  Április 22. a Föld napja,  Pillangó  Föld napja április 22  Gondolatok az életről és szere...  Muratáj  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A könnyek összegyűjtése  Föld napja április 22  A fák lelke  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Messziről jött ember  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Ünnepelj csak  Facebookon kaptam  A könnyek összegyűjtése  Facebookon kaptam  A Mester kezének érintése  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Tavasz  Ez a jó az alvásban.  Próbálkozni kell ahhoz,  Föld napja április 22  Rögtön puha Mézes Krémes  Facebookon kaptam  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Az embernek a társa: hiányzik.  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Sirató  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Aki szeret, annak senki sem id...  Facebookon kaptam  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Az elfogadásnak...  Facebookon kaptam  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Viharban csak az a fa marad ál...  Miért nem menti meg Jézus...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Muratáj  képre írva  Maradék idő  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Két tekintet van  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  A fenyő nem szép fa, (...)  Facebookon kaptam  Idézetek a barátságról  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Különös!  A Mester kezének érintése  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Alakot vált...  Facebookon kaptam  Gaál Viktor gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
nyugati világban, csakrák tudománya, tanügyi programban, alternatív tudományág, buddhista Vajrayana, kínai Qigong, iszlám szufi, csakrák tölcsér, gerincvelő mentén, farok csonttól, energia adásában, legalsó csakrát, legutolsót pedig, energia áramlását, gerincoszlop alján, belső állapota, fizikai egészség, félelem kezelésében, alhasban helyezkedik, termékenységben fontos, köldök területén, érzelmi egyensúlyt, feszültség megszűnését, mellkas közepén, keringési rendszer, spirituális értelemben, torokban helyezkedik, gondolatok szimbólumokká, agyi beszédközpont, szemöldök felett, pszichés egyensúly, tobozmirigy működésében, fejtetőn helyezkedik, agyfunkciók vitalitását, csakra aktiválva, korona csakra, érvényesítésében, kifejlesztésében, termékenységben, kommunikációhoz, energiaörvények, világegyetemmel, ábrázolásuknál, szexualitásban, információknak, elhelyezkedése, csecsemőmirigy, összpontosítás, beszédközpont, megtartásában, központosítás, gyógymódokkal, filantropikum, gyökereinktől, egyensúlyában, eltávolodtunk, szimbólumokká, gerincoszlop, egyensúlyban, gyógyulhatsz, gyűjtőpontok, narancssárga, kommunikáció, egységélmény, helyezkednek, folyamatokat, megőrzésében, élményekben, együttérzés, helyezkedik, egészségnek, aktiválódik, tobozmirigy, fogadásában, egyensúlyba, gondolkodás, csakráidnak, csillapítás, működésében, spirituális, vitalitását, működéséhez, megalapozás, ásványkövei, ébredésének, megszűnését, kezelésében, agyfunkciók, kreativitás, kapcsolatba, gyökerekből, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 5 db bejegyzés
e év: 42 db bejegyzés
Összes: 8747 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2329
  • e Hét: 10974
  • e Hónap: 17346
  • e Év: 68137
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.